IK ZIE, IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET….ANTON KAN TOVEREN!

Anton
“Anton kan toveren” van OLE KONNECKE was uitgeroepen
tot Prentenboek van het Jaar 2009
“Anton heeft een toverhoed. Denkt hij. Hij probeert een boom weg te toveren maar dat lukt niet. Het vogeltje dat op een van de takken zit, lukt dan weer wel. Denkt hij. Dolgelukkig rent hij weg tot hij zijn vriend Lucas tegenkomt. Die gelooft niet dat Anton kan toveren, dus probeert Anton hem weg te toveren. Ook deze keer lukt het. Denkt hij. Maar Lucas mag niet weg zijn dus probeert Anton hem terug te toveren. Het is echter niet Lucas die verschijnt maar het vogeltje. Anton zet zijn hoed over het vogeltje en net dan komen de meisjes aan, met Lucas. Laura’s vogel is weg en iedereen helpt haar zoeken. Maar Anton belooft om de vogel terug te toveren. Wat hem nog lukt ook. Denken de anderen…”( bron “Pluizuit “ internet)

Anton 1

Dit is een humoristisch verhaal waarbij de illustraties zich beperken tot de kern van het gebeuren. Je ziet Anton en wat hij wil wegtoveren, en ook wat er echt gebeurt. Geen achtergronden, geen decors, geen overbodige details: alleen de essentie wordt getoond. Dat zorgt voor de grote charme van dit verhaal. Kernachtig en sterk, waarbij ook de tekst zich beperkt tot het minimum. ( bron internet)

Anton kan toveren heeft alles wat een prentenboek moet hebben:
prachtige platen, goed geschreven tekst die bovendien uitnodigt tot gesprekjes en interactie van de kinderen aan wie je het voorleest.
Kortom een mooi prentenboek waarmee je in de klas aan de slag kunt gaan:

Anton 2
Anton 4

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s