EEN LEESSERIE OVER DE TURNSTER SANNE…….TURN AROUND EN TURNEN MAAR!

turn

Sanne 1

De leesserie over Sanne is een serie voor kinderen vanaf 9 jaar die van turnen houdt. De schrijfster van de boeken is Paula van Manen (1968).

Leuk om deze boeken tijdens de Kinderboekenweek 2013 ( THEMA SPORT EN SPEL) onder de aandacht te brengen.

In die tijd ( 2003 – 2006) toen de schrijfster de serie schreef, werkte zij als onderwijskundige op een school en gaf in haar vrije tijd turnles aan kinderen.

Er bestonden toen geen kinderboeken over turnen.
Daarom leek het de schrijfster een goed idee om een serie boeken te schrijven over dit thema.

Het eerste boek heet: “SANNE TURNT ZICH NAAR DE TOP.”
Sanne 2

“Sanne is gek op turnen. Samen met haar beste vriendin Marieke traint ze een paar keer per week in de selectiegroep. Haar ouders vragen zich af of ze niet te veel turnt, maar Sanne wil niets liever. Volgens haar turnjuf is er een mooie toekomst voor haar weggelegd. Daar is niet iedereen even blij mee: Bianca is eigenlijk heel erg jaloers en Jordi vindt het jammer dat zijn buurmeisje steeds minder tijd voor hem heeft. Ondertussen maakt iedereen zich op voor de grote demonstratie. Maar dan gebeurt er een ongeluk in de turnzaal…”

Het tweede boek heet: “SANNE GAAT VOOR GOUD”
Sanne 3

“Sanne en Marieke zijn vriendinnen en ze houden allebei erg van turnen. Na schooltijd brengen ze veel tijd in de turnzaal door, zeker nu er een grote wedstrijd voor de deur staat. Helaas zijn de turntoestellen van hun vereniging oud en nodig aan vervanging toe. Na de protestmars van vorig seizoen heeft de gemeente beloofd voor nieuwe toestellen te zorgen. Maar om de Pegases, één van de mooiste en nieuwste toestellen, aan te schaffen, is geen geld. Met haar vriendinnen en Jordi, op wie ze stiekem verliefd is, organiseert Sanne een braderie. De opbrengst is voor de aankoop van het prachtige toestel. Maar alles loopt anders dan verwacht…”

Een gedachte over “EEN LEESSERIE OVER DE TURNSTER SANNE…….TURN AROUND EN TURNEN MAAR!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s