“DEZE JUF IS GEEN HEKS!” DEZE VOORMALIGE JUF SCHRIJFT LEUKE, SPANNENDE EN GRAPPIGE BOEKEN!”

M Mous A
M Mous 3 ( mijn verzameling MIRJAM MOUS BOEKEN)

Mirjam Mous 1Mirjam Mous 2

MIRJAM MOUS:
Deze schrijfster heb ik 10 jaar geleden persoonlijk ontmoet
( op mijn vorige school) . In die tijd schreef ze vooral boeken voor
kinderen van de middenbouw. De laatste jaren heeft ze veel
spannende boeken geschreven voor jongeren..
thrillers voor de jeugd.
“Boy 7” is zo’n jeugdthriller……..

MM collage“Een jongen wordt gered van de grasvlakte, verzint de naam Boy Seven en gaat op zoek naar zichzelf en zijn verleden. De voorwerpen die in de rugzak zitten en het meisje dat hem een lift gaf vanaf de grasvlakte helpen hem daarbij. Maar Boy Seven doet een schokkende ontdekking!”

Na de PABO-opleiding werd ze groepsleerkracht en ging ze werken op een speciale school voor kinderen met sociaal-emotionele problemen.
Haar eerste boek verscheen in 1998: “Monsters mollen! “
Nu is Mirjam fulltime schrijfster. Ze heeft ondertussen al heel veel boeken op haar naam staan. Haar boeken zijn griezelig, bizar en grappig.
Haar bekende boeken voor jongere lezers:

“De juf is een heks”
M Mous 2

“De juf van groep vijf krijgt een baby en daarom komt er een nieuwe juf in de klas. Maar dat is wel een hele bijzondere: ze brengt padden mee, laat vervelende kinderen zomaar verdwijnen of ze krijgen groene stippen als ze iets onaardigs doen. De kinderen zijn ervan overtuigd dat ze een heks is en dat gaan ze onderzoeken.”

“Ouders te koop”
M Mous ouders

“Niels is niet blij met zijn ouders. Hij schaamt zich voor hen en vindt dat hij verwaarloosd wordt. Hij zegt dan ook dat hij eigenlijk geadopteerd is. Een leugentje, met nare gevolgen…”

“Pistolen Paula”
M Mous 1

“Paula is voor niets en niemand bang. Ze wil later, net als haar vader, de beste sheriff van het Wilde Westen worden. Op een dag wordt de bank beroofd. Paula achtervolgt de dieven op haar paard. Helaas! Ze ontsnappen omdat Cloves weigert zonder suikerklontjes verder te lopen. De schurken zitten daarna ook niet stil. Ze stelen paarden en het geld voor een nieuwe schoolcomputer. En dan ontvoeren ze ook nog nicht Dientje! Gelukkig krijgt Paula hulp van haar vriend Sjonnie”

“Vigo Vampier. De bloeddorstige meester”
M Mous Vigo

“De juf van Vigo Vampier heeft last van bloedarmoede en moet het een tijdje rustig aan doen. Daarom komt meester Bram zolang voor haar invallen. Meester Bram ziet eruit als een filmster en hij rijdt in een motor met zijspan. Iedereen vindt hem knap en stoer. Maar Vigo vertrouwt de nieuwe meester niet.”

“Spees de ruimtewees”
Spees

“Boelie zit in de klas van juf Marion. Op een dag landt er een vliegende schotel op het schoolplein. Iedereen moet binnen blijven van de directeur want dit ruimteschip kan gevaarlijk zijn. Maar Boelie en z’n vrienden zijn nieuwsgierig en gaan kijken of er niemand aanwezig is. Ze ontdekken een vreemd buitenaards wezen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s