EEN VIJVER VOL INKT, EEN ZEE VOL KIJKPLEZIER

Sieb A
Sieb H

Tot september 2014 is de familietentoonstelling over het leven en werk van Sieb Posthuma te zien in het KINDERBOEKENMUSEUM in DEN HAAG.
Met zijn verhalen over de kleine foxterriër RINTJE werd Posthuma bekend bij het grote publiek
Sieb CSieb B
Twee keer won hij een GOUDEN PENSEEL: eerst voor een wereld van fabels in “BOVEN IN EEN GROENE LINDE ZAT EEN MODDERVETTE HAAN”
en in 2012 voor de wereld van de versjes van Annie M.G. Schmidt in
“EEN VIJVER VOL INKT”

Op zondag 13 oktober heb ik deze kleurrijke, overzichtelijke en speelse tentoonstelling bezocht.
Ik keek mijn ogen uit en heb genoten van de prachtige tekeningen, schetsen, de zitbanken met de boeken van Sieb en de mooie Coppelia kledingstukken.
Sieb E

Sieb F

“Als ik m’n penseel in een mooie kleur doop, dan bouw ik m’n eigen feestje’, Dat zijn de woorden van een van de meest veelzijdige illustratoren van Nederland: Sieb Posthuma. Zijn tekeningen spatten van het papier af. Ze zijn origineel, expressief én grappig. Met zijn verhalen over de kleine foxterriër Rintje veroverde de Posthuma een groot publiek; zijn illustraties voor boeken als Aadje Piraatje, Van Ansjovis tot Zwijntje en Mr. Finney (een samenwerking met Prinses Laurentien) betoveren jong en oud.”( bron internet)
Sieb D
“In de sprankelende familietentoonstelling leggen de vele mooie, heldere tekeningen Posthuma’s bijzondere wereld bloot. Bezoek het atelier van de kunstenaar en kijk mee over zijn schouder. Ontdek zijn inspiratiebronnen, zie de eerste schetsen voor een boek in wording en ruik de nog natte inkt. De tentoonstelling geeft een fascinerend kijkje in Posthuma’s keuken. Een kijkje dat je inspireert om zelf een penseel op te pakken en je eigen feestje te bouwen!”( bron internet)

Sieb G

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s