HAAR SPANNENDE JEUGDBOEKEN VAN WELEER VERDIENEN EXTRA AANDACHT….AL IS HET MAAR VOOR EEN KEER.

Lieneke 1
Lieneke Dijkzeul Brunssum 02062010 C
Lieneke 8( Lieneke Dijkzeul in Brunssum)

LIENEKE DIJKZEUL maakt de succesvolle overstap van kinderboeken naar boeken voor een volwassenpubliek.

Haar eerste jeugdboek verscheen in 1990: “”HOU JE TAAI!”
Na haar debuut schreef ze nog vele kinderboeken en jeugdromans.
Lieneke 2
In 2006 maakte ze de overstap van kinderboeken naar thrillers.
Met het verschijnen van haar debuutroman “DE STILLE ZONDE” werd ze meteen overladen met complimenten en laaiend enthousiaste recensies.

Inmiddels heeft ze vijf literaire thrillers op haar naam staan, alle met inspecteur Paul Vegter in de hoofdrol.

HAAR JEUGDBOEKEN:

“DE TWEEDE VIOOL”
Lieneke 4
“Als David Zwerver op een dag probeert een cd te stelen, wordt hij betrapt door een eigenaardige oude dame. Tot Davids verbazing geeft ze hem niet aan bij de verkoopster. Ze biedt hem zelfs een baantje aan. Eerst voelt David daar weinig voor, maar als hij een tijdje later in geldnood zit, gaat hij toch naar haar toe.
David en de vrouw, Bella, raken bevriend en David gaat zich steeds meer bij haar thuis voelen. Maar dan komt Henriëtte logeren en gaandeweg bekruipt David het gevoel dat er iets niet klopt. Wie is die Henriëtte? En waarom verdwijnen er allerlei spullen uit Bella’s huis? David moet alles op alles zetten om erger te voorkomen”

“AAN DE BAL”
Lieneke 5
“Rahmane groeit op in een klein dorp in Afrika. Zijn familie is arm en Rahmane helpt zijn vader op het land. Alleen op zondag is er tijd om te voetballen met zijn vrienden.
Ze hebben geen echte bal en bij gebrek aan schoenen voetballen ze op hun blote voeten, maar hun plezier in het spel is er niet minder om.
Als er op een dag een scout langskomt en Rahmane selecteert om in de stad een opleiding tot professioneel voetballer te volgen, heeft Rahmane het gevoel alsof zijn droom uitkomt – hij krijgt de kans om aan een leven in armoede te ontsnappen en zijn familie een betere toekomst te bieden.”

Dit boek won een “Vlag en Winpel”( 2005) en een “Glazen Globe” ( 2006)

“EILAND IN DE WIND”
Lieneke 6
Op Schiphol laat een man zijn knuffelbeer liggen.
De man gaat even weg en Andreas neemt de beer voor hem mee, zodat hij hem in het vliegtuig, op weg naar Bonaire, aan de man terug kan geven, maar hij zit niet meer in het vliegtuig.

“KORTSLUITING”
Lieneke 3
“Daniël Bax woont in een kindertehuis. Z’n moeder is verslaafd aan drank en kan hem dus niet opvoeden. Hij is al in verschillende pleeggezinnen opgenomen maar het lukte hem niet zich aan te passen aan de omstandigheden en hij vond de pleegouders vaak ook niet aardig. Na het zoveelste pleeggezin komt Daniël bij Jesse en Marja terecht.
Maar dan doet zijn pleegzus Marieke iets onvergeeflijks. Bij Daniël slaan de stoppen door. Hij gaat er vandoor en probeert zijn moeder te vinden. Het wordt een hopeloze zwerftocht.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s