EVEN SNEL SPIEKEN IN DE BOEKENKAST VAN THAIS

Thais 1 A
Thais 1
Thais 1 B

THAIS VANDERHEYDEN is een schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Ze werd geboren in Brugge en volgde de studie Kunstgeschiedenis in Leuven.
In 2011 kwam haar eerste boek uit:
“EEN DRUKKE DAG VOOR DE WARENUISMEISJES”.
Thais 3

Het is een groot formaat prentenboek met een verhaal over wel honderd muizen die in een warenhuis wonen. Op een dag moet muis Lucy een trouwfeest organiseren. Het wordt een drukke dag en er moet heel veel georganiseerd moet worden voor het feest. Gelukkig krijgt Lucy hulp van haar muizenvrienden. Met boodschappenlijstjes gaan ze het warenhuis in voor al hun benodigdheden.
“KEVER KURT WAAIT WEG”
CV_9789044817843.indd

Dit boek verscheen in 2012. Het waait op een dag zo hard dat Kever Kurt door de wind wordt opgepakt en wegwaait, heel ver weg…onderweg ontmoet hij allemaal lieve dieren die hem helpen en eten geven en leuke dingen doen.
“GROTE KUNST VOOR KLEINE KENNERS”
Thais 2

Aan de hand van verhaaltjes wandel je samen met een blauwe kever ( die zich ergens in het boek verstopt) door de geschiedenis van de schilderkunst.

“DE SPIEKPIETJES” ( 2012)
“SPIEKPIETJE IN NOOD “( 2013)
Thais 6
Thais 5
In 2012 kwam het eerste boek rond de Spiekpietjes uit. Het boek wordt geleverd met een klein pietje die je in de klas of thuis kunt verstoppen.
Het verhaal:
“Iedereen weet dat Sinterklaas een heleboel Zwarte Pieten heeft om hem te helpen. Maar er zijn ook kleine Spiekpietjes. Ze hebben supersnelle sportschoenen en een kleine gsm. Ze verstoppen zich op de gekste plekken in huizen en klaslokalen en kijken of je flink helpt, beleefd bent of juist lekker stout. ’s Nachts bellen ze alles door naar Spanje en worden de verhalen opgeschreven in het grote boek van Sinterklaas. Op vogeltjes vliegen ze terug naar hun land en dan kan de pakjestocht beginnen.”
Het concept: “Spiekpietjes zijn lief, klein, handig en snel. Ouders en leerkrachten mogen het Spiekpietje elke avond helpen een nieuwe uitkijkpost te vinden in hun huis of klas. Liefst een beetje verstopt ergens in de hoogte en elke avond op een andere plek. Zo kan het Spiekpietje de kindjes perfect bespieden.”
Reactie op internet:
“Ik vind het concept van het spiekpietje ontzettend leuk bedacht! Het boek blijft leven door de aanwezigheid van het spiekpietje. Je kunt ‘m gerust verplaatsen als hij ontdekt is. Het begint een spel te worden om het spiekpietje te ontdekken. Er is veel aandacht besteed aan het concept. Zo zit het pietje in een leuke doos waarop veel informatie voor ouders, leerkrachten en grootouders is te vinden”
Tijdens de Boekenbeurs in Antwerpen ( op zondag 10 november 2013) heb ikTHAIS voor het eerst ontmoet en met haar kennis gemaakt. Ik heb het boek “DE SPIEKPIETJES” gekocht en Thaïs heeft het boek meteen gesigneerd.
samen met THAIS
En zij heeft voor mij nog een leuke tekening gemaakt van een spiekpietje:

Thais Vanderheyden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s