OH KERSTBOEK OH KERSTBOEKEN WAT ZIJN JOUW VERHALEN WONDERSCHOON!

Kerstboeken collage 1

WERKBLADEN:
Deze werkbladen kun je o.a. gebruiken bij “DE KERSTWENS VAN RAFFIE”
kerstbomen werkblad 2014

werkblad kerstbomen 2014

DIT WERKBLAD KUN JE VOOR ALLE KERSTBOEKEN/VERHALEN GEBRUIKEN:

Vormgever kerstballen weblog

 

DIT WERKBLAD KUN JE VOOR ALLE KERSTBOEKEN/VERHALEN GEBRUIKEN:
werkblad kerstwens R 3

De laatste maand van het jaar, december is een maand van gezelligheid of juist van weemoed, van warmte of van kou, een terugblik in de tijd of juist een moment om vooruit te blikken, stil te staan bij de komende tijd en je allerlei goede dingen voor te nemen voor het nieuwe jaar.
Het is ook een maand die in het teken staat van de feestdagen.
Beide feesten hebben hun eigen verhalen.
Verhalen om voorgelezen te worden.
Deze koude en donkere wintermaand schept de juiste sfeer voor het voorlezen.
Voorlezen uit één van de vele kerstboeken creëert een passende sfeer als voorbereiding
op het Kerstfeest
Er zijn heel veel boeken die je rond Kerst kunt voorlezen. Boeken die het Bijbelverhaal
vertellen, boeken over het vieren van het Kerstfeest, boeken over de kerstboom, de Kerstman…

Hieronder heb ik een aantal boeken over Kerst op een rijtje gezet:

“DE KERSTWENS VAN RAFFIE”
Annemieke Pecht, Julie van Zessen en Mieke Driessen.
Kerstboek A
Leuk origineel kerstverhaal.
Het boek werd in 2012 uitgebracht. Het verhaal is bedacht door Annemieke Pecht en ze heeft samengewerkt met Julie van Zessen en Mieke Driessen.
Net als de mensen zou muisje Raffie graag een keer Kerstmis willen vieren. Met een eigen kerstboom vol glimmende kerstballen en lichtjes in alle kleuren. Helaas de andere dieren lachen hem uit. Raffie houdt vol en overtuigt de anderen om aan de slag te gaan. Met afgedankte spullen die ze op de vuilnisbelt vinden, bouwen ze samen een kerstboom. Dan komt er een bijzondere man een kijkje nemen. Uiteindelijk krijgt Raffie een echt kerstfeest!
“De tekeningen in het boek nodigen uit om met kinderen te praten over wat er allemaal te zien is”

“RIKKI WIL EEN KERSTBOOM”
Guido van Genechten
Kerstboek B
Het is bijna Kerstmis, maar bij Rikki thuis staat nog altijd geen kerstboom. Papa heeft het veel te druk om er een te halen. Maar vandaag moeten ze gewoon samen naar de kerstbomenmarkt, vindt Rikki. Papa heeft er eerst niet veel zin in, maar dankzij Rikki’s enthousiasme ontdooit hij algauw helemaal.

WERKBLADEN :
Rikki wil 2

Rikki wil 1

“KERSTMIS “
Dick Bruna
Dick Bruna Kerstmis A

Kerstboek 12 ( foto: 8 december 2013: etalage Kinderboekwinkel Utrecht)
HET SUCCESVOLLE KERSTBOEK VAN DICK BRUNA!

Het traditionele kerstverhaal met herkenbare tekeningen in de stijl van Dick Bruna
bestaat dit jaar ( 2013) 50 jaar.
En dat wordt gevierd met een speciale editie: een luxe jubileumeditie met goudstempel op de omslag en leeslint met engel.

“HET KERSTBOEK VOOR PEUTERS EN KLEUTERS”
Marianne Busser en Ron Schröder
“Een vrolijk voorleesboek op rijm, dat ook heel geschikt is voor alle kindjes die voor het eerst het kerstfeest meemaken. Dit boek vertelt hoe juf Margreet elk jaar het kerstfeest viert en het begint wanneer haar klas een eigen boom versiert.”
Kerstboek 2
“HET KERSTVERHAAL”

Kerstboek 11
Marianne Busser en Ron Schröder
Het klassieke kerstverhaal wordt op een eenvoudige en ontroerende manier verteld.

“LISELOTJE EN HET KERSTFEEST”
Marianne Busser en Ron Schröder
“Het kerstfeest komt eraan en de hele familie wordt uitgenodigd. Iedereen is druk bezig met de voorbereidingen. Liselotje verheugt zich enorm op het feest. Op een hele eenvoudige manier worden veel facetten rondom kerst en het vieren daarvan weergegeven in dit boek!”

“HET KINDJE IN DE STAL”
Liesbet Slegers
IMG_8303
Mooi boek met kleurrijke prenten om kinderen vanaf 3 jaar voor te bereiden op Kerstmis. Met deze eenvoudige versie van het kerstverhaal kun je aan jonge kinderen uitleggen wat Kerstmis betekent.

“ANNA EN DE KERSTBOOM”
Kathleen Amant
IMG_8304

( in de Maastrichtse taal)
Het is bijna Kerstmis. De kerstboom wordt door papa uit de tuin gehaald.
Kleine Anna versiert samen met haar moeder de kerstboom.
Er zijn mooie rode kerstsokjes voor in de boom…..

“VROLIJK KERSTFEEST PAULTJE”
Brigitte Weninger en Eve Tharlett
Kerstboek 7
“De Kerstman vindt het fijn als we met anderen delen, heeft papa Konijn zijn kinderen verteld. Paultje volgt deze raad op en deelt de wintervoorraad van de konijnenfamilie met de hongerige dieren in het bos. Zijn ouders schrikken uiteraard bij thuiskomst, maar keuren Paultjes optreden toch goed; als ze een beetje minder eten, zullen ze het echt wel redden tot de lente. En op kerstavond hebben de dankbare dieren een grote verrassing voor Paultje en zijn familie.”

“VIKTOR VIERT KERSTMIS”
Pittau & Gervais
Pop-up boek over Viktor die zich klaar maakt voor Kerstmis.

“KERST MET EEN STAARTJE”
Vivian den Hollander
“Het is bijna Kerst en Manon en haar vrienden verzinnen iets leuks. Ze maken een levende kerststal bij Manon in de garage. Manon en Jorn verkleden zich als Maria en Jozef. Sammie is herder, Luciano ezel en Vlekje, de poes, is schaap. Er komen veel mensen kijken. Alles gaat goed, tot Vlekje er opeens vandoor gaat, met haar schapenjas nog aan.”
“ALLEMAAL LICHTJES”
Vivian den Hollander
Kerstboek 10
Een verzameling van korte verhaaltjes.
“Het is bijna Kerst. Bo gaat met haar vader een kerstboom kiezen want bij Grijs staat er al een hele grote. Thuis en op school wordt het langzamerhand echt Kerstmis. De kinderen gaan een kerstspel opvoeren. Er wordt flink geoefend maar Bo, die een engel is, krijgt een oorontsteking en Lotte, die Maria speelt, wordt ook ziek.”

“HET GEHEIM VAN DE BEREN”
Bruno Hachler
Kerstboek 9

“Een kerstverhaal waarin alle teddyberen zich verzamelen en de mensen erop attent maken dat niet het krijgen van cadeautjes met Kerstmis het belangrijkste is, maar vriendschap en aandacht. Ook aandacht voor de eenzame tante en de vluchteling die zijn familie mist”
Het is een verhaal dat ons eraan herinnert dat er vaak maar een kleinigheid nodig is om iemand anders blij te maken.

“DIKKIE DIK KERSTMIS”
Jet Boeke
Kerstboek 6a

Een groot, vierkant omkeer/omdraaiboek.
Aan de ene kant beleeft Dikkie Dik Sint en Piet avonturen en aan de andere kant vieren Dikkie Dik met zijn vriendjes Kerstmis. Ze snoepen van de kerstkransjes, krabbelen aan de pakjes, zoeken de kerstster & zingen

 

“DE KLEINE KERSTMAN”

Kerstboek 1 De kleine Kerstman 1

Kerstboek 1 De kleine en de beste Kerstman

Anu Stohner en Henrike Wilson

“Een kleine kerstman is verdrietig omdat hij nooit met de andere kerstmannen mee mag om de kinderen zijn zelfgemaakte cadeautjes te brengen. Deze keer hoort hij de dieren in het bos klagen dat zij nooit iets krijgen en besluit hen zijn gaven te brengen. De dieren zijn er erg blij mee en de kerstmannen zijn trots op hun goede, kleine collega. …….( bron bol com)

 

“DE BESTE KERSTMAN VAN DE WERELD”
Anu Stohner en Henrike Wilson

Kerstboek 1
Deel drie waarin de kleinste der Kerstmannen een stukje van de wereld met cadeautjes gelukkig maakt.
Het is december en de grote Kerstmannen hebben het vreselijk druk.
Maar dan worden ze ziek en krijgen ze de sneeuwpokken. Ze moeten in bed te blijven. Alleen de hoofdkerstman en de kleine Kerstman zijn aan de ziekte ontsnapt. Met z’n tweeën gaan ze de cadeautjes uitdelen. Daarbij krijgen ze hulp van een aantal dieren.
“Het zijn vooral de schilderingen die het boek een grote aantrekkingskracht verlenen. Elke bladzijde van deze grote uitgave straalt een winterse gezelligheid uit die als vanzelfsprekend bij de kersttijd hoort.” (Hedwige Buys)

“DE KERSTBOOM VAN LOTJE”

Lieve Baeten

“Het is kerstnacht. Lotje gaat haar kerstboom versieren. Hij moet klaar zijn voordat de Kerstheks cadeautjes brengt. Plotseling wordt er op de deur geklopt. De Kerstheks! Nu al? De Kerstheks vraagt of Lotje op Kleintje wil passen. Dat doet Lotje wel. Steeds opnieuw wordt er op de deur geklopt door allerlei heksen die willen schuilen voor de kou. Lotje heeft het heel erg druk. Ze moet de boom nog afmaken en koekjes bakken…”

kerstboek-17

“EEN ANGSTIGE KERSTDROOM”

Marcus Pfister

De Kerstman heeft zich verslapen. Zullen de kinderen het dit jaar zonder cadeaus moeten stellen?

 kerstboek-19

 “DE STER VAN BETHLEHEM”

Marcus Pfister

Mooi verzorgd prentenboek met op de kaft een glinsterende staartster. Het klassieke kerstverhaal over de geboorte van het kindje Jezus.

kerstboek-18

“HET KERSTVERHAAL”

Vivian den Hollander  Illustraties Mies van Hout

Bewerking van het kerstverhaal

“Maria s buik is al heel dik. Bijna zal haar kindje geboren worden. Een engel heeft haar verteld dat het een heel bijzonder kind zal zijn. Maar dan moeten Maria en Jozef plotseling op reis naar Bethlehem. En daar, in een stal net buiten de stad, gebeurt het: het kindje wordt geboren. Jezus heet hij. Maria wikkelt hem in warme doeken. En Jozef ontdekt een grote, heldere ster boven de stal. En ster die aan iedereen laat zien dat er iets bijzonders is gebeurd!”

kerstboek-15

“VROLIJK KERSTFEEST, OLLIE!”

Olivier Dunrea

Eenvoudig kerstverhaaltje over Ollie die ongeduldig wacht op de ganzerik. Het is kerstavond. Gonnie en Gijsje hangen hun laarsjes in de schuur. Eddie en Bo hangen hun gestreepte kerstsokken in de schuur. Iedereen wacht tot het Kerstmis is.

kerstboek-16

“PIPPI EN DE DANSENDE KERSTBOOM’

Astrid Lindgren

“Wanneer Pippi met haar aap en paard op kerstavond door het besneeuwde stadje rijdt, ziet ze in elk huis de lichtjes branden. Overal lijkt het gezellig en warm. Behalve in één huis. Daar wonen de drie kinderen van de familie Larsson. Hun moeder ligt in het ziekenhuis en hun vader vaart op zee. Er zijn geen kerstboom, geen cadeautjes, noch lekker eten te zien. Het ziet er naar uit dat ze de verdrietigste kerst ooit zullen beleven.”

kerstboek-14

“GERONIMO STILTON”

De vier kersttitels van Geronimo:

“Het is Kerstmis, Geronimo”

“Het geheim van Kerstmis”

“Een muizenissige Kerst in New York”

“Een magische Kerst”

 

kerstboek-23geronimo-kerst-2015-collage

 

 

Kerstboek 8
Kerstboek 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s