PETER VERVLOED: “EEN LERAAR DIE SCHRIJFT EN EEN SCHRIJVER DIE LESGEEFT”

Vluchten voor een glimlach 1
Peter Vervloed 1

In de boeken van Peter Vervloed komen twee onderwerpen vaak voor: Indonesië en school.
In het begin schreef hij verhalen die in de tijdschriften “Okki” en “Taptoe” gepubliceerd werden.
Omdat zijn vrouw uit Indonesië komt is hij zich steeds meer gaan interesseren voor het land, dat ook een grote rol speelt in zijn boeken.

Peter Vervloed 2
Zijn eerste boek “DE KRIS DANS” kwam uit in de Zoeklicht-serie van uitgeverij Zwijsen.
Vervloed gaf aan dat veel dingen die hij schrijft over zaken gaan die hij zelf meegemaakt heeft.
Peter Vervloed heeft reeds een hele serie over krissen geschreven …”stille” krachten zoals magie en geesten worden niet geschuwd.

“DE WEG TERUG”
“In het paleis van de sultan van Yogyakarta mag Hein de kris van een oude paleiswachter bekijken. De paleiswachter dringt er bij Hein op aan dat hij met de kris in zijn handen een wens doet. Als hij met gesloten ogen een wens bedenkt, ziet hij voor zich het beeld van een prachtige kris. Als ze weer thuis zijn voelt Hein zich sterk aangetrokken tot een kris die zijn vader in Indonesië gekocht heeft. Vader wil de kris voor veel geld verkopen, maar Hein vindt dat zij in Indonesië thuishoort. Ze krijgen er hooglopende ruzie over…”

“VLUCHTEN VOOR EEN GLIMLACH”

Peter Vervloed 6

Vluchten voor een glimlach 2

“Tijdens een vakantie in Indonesië verliest Remco zijn ouders uit het oog. Dat gebeurt in Jakarta, een stad waar zo’n 10 miljoen mensen wonen. En het ergste van alles: Remco weet zelf het adres niet van tante Cella, bij wie ze logeren. Wat moet hij nu doen? De bestuurder van zijn fietstaxi is zijn enige houvast. Maar Remco en de jongen kunnen niet met elkaar praten. Remco spreekt geen Indonesisch en de fietstaxibestuurder geen Engels. Toch groeit er tussen hen vriendschap als ze samen moeten vluchten voor de agent met de eeuwige glimlach…”

“GLOEIENDE GEHEIMEN”
Gloeiende geheimen
“Geertjan erft de kris van zijn Indonesische grootvader, die bijzondere krachten blijkt te hebben. Deze Javaanse kris heeft een houten handvat en een lemmet van staal, dat gegolfd van vorm is. Opa heeft het ooit van een vriend gehad, Theo, die omgekomen is in het jappenkamp, waar ook opa heeft gezeten. Wat zou er in het verleden gebeurd zijn? Geertjan besluit dat uit te zoeken”

Peter Vervloed 5

Peter Vervloed 4

Peter Vervloed 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s