MADURODAM: ….WAARIN EEN KLEIN LAND GROOT KAN ZIJN…

Madurodam A
Madurodam 5
Madurodam C
Madurodam , een miniatuurstad met allerlei bekende plekken in Nederland, is in 1952 opgericht ter nagedachtenis aan verzetsheld George Maduro en is een van de bekendste dagattracties van Nederland.
Tussen 1 november 2011 en 31 maart 2012 is het park grondig vernieuwd.
Madurodam B

Het is verdeeld in drie themagebieden: Water Rijk, ‘water als vriend en vijand’, Steden Rijk, ‘oude binnensteden’ en Vinding Rijk, ‘Nederland als inspiratiebron voor de wereld’ (architectuur, innovaties, entertainment en design).

Madurodam 13

Beroemde Nederlandse gebouwen, stadsgezichten, vliegvelden, havens en oorlogsmonumenten zijn tot in de kleinste details nagebouwd. De maquettes zijn compleet met mensen, dieren, auto´s en noem maar op.

In Madurodam ontdek je met elkaar wat Nederland zo bijzonder maakt: Amsterdamse grachtenpanden, de Domtoren in Utrecht, het Binnenhof in Den Haag met de Gouden Koets en een deel van de Deltawerken.
Madurodam 10Madurodam 8Madurodam 12Madurodam 6

Madurodam 2
Madurodam Utrecht a

Verder is Madurodam interactief: je kunt zelf de Oosterscheldekering bedienen, containers op een vrachtschip laden in de haven van Rotterdam, een vliegtuig laten opstijgen vanaf vliegveld Schiphol en bieden op een bos bloemen op de bloemenveiling.

Bij de (mini) klompenfabriek kun je voor maar één euro een paar klompen bestellen, die speciaal voor jou werden gemaakt en zelfs direct werden geleverd door een vrachtwagen!

Madurodam 15Madurodam 14

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s