KLEURRIJK IS IMMERS, HET HANDELSMERK VAN LEO TIMMERS

Leo Timmers weblog 1

Bij de opening van de tentoonstelling “WERKPLEKKEN” in GENK op zaterdag 21 juni 2014, heb ik Leo Timmers persoonlijk (voor het eerst) ontmoet:
samen met Leo Timmers in Genk

Als kind was Leo altijd aan het tekenen.
Zijn ouders ( zijn vader, beeldend kunstenaar) hebben hem hier altijd in aangemoedigd.
Op zijn dertiende won hij een stripwedstrijd. Het hele gebeuren had indruk op hem gemaakt.
Na zijn studies Publiciteit en Grafische Vormgeving begon hij als zelfstandige illustrator. Hij illustreerde aanvankelijk voor anderen.
Al in 1993 verscheen het eerste boek dat hij illustreerde.
Vanaf 2000 maakt hij prentenboeken waar hij ook de tekst voor schrijft.

LEO TIMMERS AAN HET WERK ( Bibliotheek GENK, 21 juni 2014)
Leo Timmers olifant

Leo Timmers aan het werk in Genk

Leo Timmers’ boeken werden reeds meermaals bekroond met de prijs van
de Kinderjury Vlaanderen.

Leo Timmers F

In 2012 werd hij bekroond met de Boekenpauw, de prijs voor het mooiste Vlaamse prentenboek. Die eer viel hem toen te beurt voor het hilarische Boem, over een vrolijke kettingbotsing door een bende verstrooide dieren.
Leo Timmers B

De illustraties van Leo Timmers zijn te herkennen aan “de bijna driedimensionale figuren met hun expressievolle bolle ogen”

“WIJ SAMEN OP STAP”boek Leo Timmers

“Mama konijn gaat ’s ochtends vroeg met de kinderwagen op stap in de stad. Onderweg komen ze langs de markt, het station, een schoolplein, het ziekenhuis en de boekenwinkel. Op de vrolijk gekleurde, humoristische illustraties is van alles te zien en te ontdekken.”

“Het zijn niet zomaar woorden bij zeker niet zomaar plaatjes. Wij samen op stap is een geheel en meer dan dat. Een verhaal, een avontuur dat blinkt van eenvoud, waarin de woorden uitnodigen tot onderzoek en de beelden de rest vertellen. Hoe Jean Reidy en Leo Timmers van zoiets eenvoudigs zoiets moois kunnen maken. En hoe Bart Moeyaert niet vertaalt, maar hertaalt. Alles hangt hier met alles samen. Een poëtisch gedicht waaruit gevoel spreekt, zonder dat het wordt opgedrongen.” ( Juryrapport Zilveren Griffel 2014)

“MENEER RENE”
RENE_cover:Opmaak 1

“Het boek begint met de afbeelding van een geschilderde appel. Daaronder staat geschreven: ‘Dit is geen appel.’ Heel het verdere boek door wordt verwezen naar de schilder René Magritte. Een hond, meneer René genaamd, is schilder en staat elke week op de markt om zijn schilderijen te verkopen. Helaas verkoopt hij niet veel. Wanneer een man bij hem langs komt, zorgt deze ervoor dat al wat hij schildert echt wordt.”

“FRANKY”
Leo Timmers boek 2
“Sam, een kleuter nog, is verzot op robots en vertelt aan iedereen die het wil horen dat ze op een verre planeet wonen. Geen kat die hem gelooft, behalve een oude radio, die op een keer uitroept: “Dat weet toch iedereen!” Meteen hét signaal voor Sam om zijn eigen robot in elkaar te bricoleren, met de sprekende radio als hoofd.”

“KRAAI”
Leo Timmers boek 3

“Op eenvoudige maar bijzonder treffende wijze stelt Leo Timmers met Kraai het thema ‘anders zijn’ aan de kaak. Kraai is een aandoenlijk verhaal over een vogel die anders is dan de andere bont gekleurde vogeltjes. Hij is pikzwart en veel groter dan de rest. Per ongeluk hoort hij dat iedereen bang van hem is. Hij heeft heel veel verdriet. Met verf probeert hij zich te veranderen in een mees, een parkiet en een vink.”

DEZE TEKENING HEEFT LEO TIMMERS SPECIAAL VOOR MIJ GEMAAKT:
Leo Timmers persoonlijke tekening 21062014

Leo Timmers maakt een tekening ( LEO TIMMERS aan het werk: hier maakt hij een tekening voor mij)

Leo Timmers D

Leo Timmers C

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s