VOEL JE JE LEKKER THUIS IN HET REMBRANDTHUIS

Rembrandthuis 1

Rembrandthuis 3

Rembrandthuis 2

In dit drie verdiepingen hoge voormalig koopmanshuis heeft Rembrandt van Rijn bijna twintig jaar van zijn leven gewoond en gewerkt (van 1639 tot 1658). Hier maakte hij zijn wereldberoemde schilderijen, waaronder De Nachtwacht. Naast schilder was Rembrandt ook kunsthandelaar en leermeester.

Het Rembrandthuis , staat aan het begin van de Jodenbreestraat. Het 17de-eeuwse interieur is in oude glorie hersteld en ingericht met meubels, voorwerpen en kunstwerken uit de tijd van de meester.

Het Rembrandthuis beschikt over bijna de complete collectie van zijn etsen.

Rembrandthuis 4

Rembrandthuis 13

Er zijn er 260 te zien in het Rembrandthuis.

In aanwezigheid van koningin Wilhelmina opende het museum in 1911 haar deuren.

In 1998 werd aan het huis een nieuwe, moderne museumvleugel toegevoegd. Hoogtepunten uit de collectie etsen van Rembrandt zijn permanent in deze vleugel te bezichtigen.

Het huis omvat een aantal woon- en werkvertrekken van Rembrandt, zoals de Kunst Caemer, de Groote Schildercaemer, de Sael en de Keucken. De vertrekken zijn teruggebracht in de oorspronkelijke staat.

Rembrandthuis 11 Rembrandthuis 10

Rembrandthuis 7 Rembrandthuis 8

Rembrandthuis 14

Rembrandthuis 9

“In de keuken was het vuur meestal aan, er werd gekookt en gegeten en de dienstmeid sliep er in de bedstee. De deur naast het aanrecht leidde naar de binnenplaats met een kakhuisje en een overdekte galerij. Daaronder heeft Rembrandt misschien de Nachtwacht geschilderd. Het deurtje naast de schouw stond in verbinding met een steegje dat uitkwam op de Zwanenburgwal.”

Rembrandthuis 5 keukenRembrandthuis 6 keuken

“In de ‘kunstcaemer’ bewaarde Rembrandt zijn grote verzameling kunstvoorwerpen en rariteiten. Hij verzamelde schelpen, koralen, gedroogde dieren en wapentuig, vaak afkomstig uit verre streken.”

Rembrandthuis 12

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s