LINKS AF RECHTS AF, NAAR EINDHOVEN NAAR HET MUSEUM VAN DAF!

DAF 1

DAF 2 Daf Museum 20 sept 2014

Volg de revolutionaire ontwikkeling van DAF!

“Witte gij dè nog?”

“De geschiedenis van het DAF Museum gaat terug naar 1928. In dat jaar stelde eigenaar van brouwerij de Valk, de heer A.H. Huenges een werkplaats ter beschikking aan de gebroeders Wim en Hub van Doorne. Deze werkplaats bevond zich naast de brouwerij en kreeg de naam C.V. Hub van Doorne, machine en reparatie inrichting. De werkplaats werd een grote smidse, waar aanvankelijk eenvoudig constructiewerk werd gemaakt. De firmanaam werd in 1932 gewijzigd in Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek (DAF)” ( bron “Alle Uitjes..)

DAF 1 a

Het museum is gevestigd in het gerestaureerde gebouw waar Hub en Wim van Doorne in 1928 met Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek (DAF) begonnen.

Op de benedenverdieping is een dorpsplein ingericht, met winkeltjes uit de dertiger jaren, een café ( “De Valk”, met portretten van vooraanstaande DAF bestuurders)

DAF 5

en een replica van het kantoor van de van Doorne´s.

DAF 4a DAF 4

De eerste en in originele staat verkerende werkplaats, “De Smidse”, is daar ook nog te zien.

DAF 7

De begane grond is ook gereserveerd voor de vele verschillende soorten vrachtwagens die DAF door de jaren heen heeft geproduceerd. Hier kom je bijvoorbeeld brandweerauto’s, takelwagens en legertrucks tegen.

DAF 3

Zelfs de vrachtwagens die aan de DAKAR -rally hadden deelgenomen stonden er te pronken, sommige met het Sahara- zand er nog op!

DAF 8

Op de bovenverdieping geven de vele DAF personenwagens een vrijwel compleet beeld van wat Eindhoven op dit gebied leverde. Vanaf de eerste DAF-33 tot de miljoenste VOLVO- 343, die eigenlijk de naam DAF-77 had moeten krijgen.

DAF 9

DAF 2 a

Ook de racewagens van DAF hebben een plaats op deze verdieping  in het museum. Zoals bijvoorbeeld de Formule 1 met cvt-aandrijving, waar David Coulthard in heeft gereden.

DAF 10

DAF 13

DAF 12DAF 14

An amazing insight to DAF history cars.
From large commercial vehicles, fire engines, racing cars, sports cars, pickups, police van, mini-car, to motorcycles….so many to see

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s