TJENDOL/CENDOL: EEN VERFRISSENDE KOKOSDRANK MET GROENE MEELDRUPPELS.

tjendol weblog frontpage

summer cendol

welkom 2

Een tropisch, Indisch drankje van kokosmelk, Javaanse suiker en groene meeldruppels.
De kleine sliertjes ( de meeldruppels) die erin zitten worden gemaakt van Huen Kwe meel (katjang idjo/kacang ijo, mungbonenmeel)

Street Art Amsterdam west 35

Wat heb je allemaal nodig?
TJENDOLZEEF:
Tjendol zeef a
Ik heb deze Tjendolzeef in Eindhoven ( Woensel) bij “Sang Lee”gekocht

cropped-zomer-2016-collage.jpg

tjendol ingredienten

Bali Tegallalang proost

1 rolletje Huen Kwe meel
pandanpasta
water

Koempelmonument 18

gula jawa ( Javaanse palmsuiker)
kokosmelk
pandanblad

magisch-maastricht-weblog-25-onze-lievevrouwe-plein-9-dec-2016

BEREIDING ( het maken van de “sliertjes”, meeldruppels)

Bali TEGALLALANG 1a

Doe Hun Kwe meel, water ( ongeveer 5 kopjes), zout, pandanpasta (een paar druppels) in een pan.
Tjendol weblog 1

kinderdijk weblog 18

Breng dit geheel aan de kook en blijf roeren tot de pap ‘glazig’ wordt.

Zaanse Schans weblog 11

Blijf roeren tot er een dikke substantie ontstaat (lijkt op behanglijm).
Tjendol weblog 2

 

….stuur je mij een berichtje als het je gesmaakt heeft..Malang tempo doeloe museum weblog 2

Giet de dikke pap door een Tjendolzeef in de pan met koud water.

Tjendol weblog 3

Gek van surrealisme 11

tjendol weblog 4

De sliertjes/ meeldruppels zullen direct gaan stollen.

Tjendol A

BEREIDING van de siroop
Doe de gula jawa in een pan, voeg pandanblad ( 2 blaadjes) en water toe;
Laat het geheel zachtjes koken tot de suiker is opgelost.
Voor een zoetere smaak kan bruine suiker ( of vanillesuiker) worden toegevoegd.

hittegolf in Nederland 25 juli 2015

SERVEREN:
Siroop in een hoog glas doen.
Groene sliertjes toevoegen
Kokosmelk toevoegen
IJsblokjes

DOEIIIIIIIII

mondriaanhuis-weblog-10

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s