SAMBAL GORENG TEMPEH: GEFRITUURDE, GEKRUIDE EN LICHT PIKANTE SOJASTUKJES VOLGENS FAMILIERECEPT

tempeh goreng weblog 1
tempeh goreng 4

Sambal goreng tempeh: pittig gerecht van tempeh(koek van soja) met verse kruiden.
zoals salam blad (Indonesische laurier), laos (familie van de gemberwortel ), Spaanse peper…

BENODIGDHEDEN:

tempeh goreng 3

– tempeh ( of meer)
– Asem (tamarinde) uit een potje
– Veel suiker
– Ketjap
– Salam
– Laos
– 1 tl Trassi
– Ui
– Knoflook
– 3 st Spaanse Pepers
– Zout

cropped-dag-zomer-2014.jpg
VOORBEREIDING:

– Tempeh in zeer kleine stukjes snijden ( dun en langwerpig)
– Tempeh in slaolie frituren tot bruin
– Tempeh laten uitlekken
tempeg goreng 2

tempeh goreng 1

BEREIDING:

1. Ui en knoflook fruiten

2. Spaanse pepers en trassi meefruiten

3. tamarinde toevoegen ( begin eerst met een eetlepel)

Indonesie recepten 1

4. Salam en laos

5. Kecap, suiker en zout

6. Op zacht vuur en wachten tot het geheel opborrelt

7. Dan proeven. Eventueel suiker en tamarinde toevoegen

8. Als de smaak eenmaal goed is, tempeh toevoegen

Amsterdam als filmlocatie 3

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s