“WAAH, LEKKER SEG DIE SEKBA”

segba 1 a
In de keuken van vele Indische mensen wordt heeeeeeeeeel lekker en met veeeeeeeeeeel plezier gekookt. Met slechts een kladje en een ballpoint noteerde ik hoe al die heerlijke gerechten klaargemaakt werden. Mijn moeder heeft mij heel veel geleerd. Vaak kon zij mij niet helemaal duidelijk maken bij het bereiden van de gerechten. Ik moest maar “een beetje van dit” en “een frutseltje van dat” nemen. “Oh, niet vergeten een beetje ketjap en trassi erbij”.
SEKBA ( van oorsprong een Chinees gerecht)
Benodigdheden:
– Reuzel ( of zuurkoolspek)
– 8 aardappelen (halveren)
– 1 ui – 1 teentje knoflook
– ½ kg spek – sawi asin (gezouten chinese kool)
– 1 Tahoe
– 4 eetlepels (of meer) ketjap
– 8 st. pekak (steranijs)
– 3 of 4 eetlepels azijn

Bereiding: 1. aardappelen in slaolie bakken
segba 3
2. tahoe ( grote stukken) bakken
segba 2
3. Een braadpan: reuzel in stukken snijden en in olie bakken
segba 4
4. ui plus knoflook fruiten
segba 5

5. pekak meefruiten
bonbons 1
segba 6
6. Daarna spek erin doen
segba 7
7. Wachten tot spek licht gebakken is.
Reuzel kan ( hoeft niet) eruit gehaald worden.
8. 1 theelepel zout toevoegen
9. 3 of 4 glazen water
10. de sawi asin erin doen SAWI ASIN:
segba 8
segba 9
11. ketjap plus azijn.
cropped-alles-draait-om.jpg

12. laat alles koken 13 tenslotte: aardappelen plus tahu toevoegen. segba 10

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s