SMOOR OP SEMOOR

semoor 1

Smoor is een heerlijk rundvlees stoofgerecht die goed gekruid is met ketjap en kruidnagels

Benodigdheden:

– Vlees voor zuurvlees ( ± 500 gram)
– 90 gr. boter
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 10 eetlepels (of meer) ketjap
– 1 tot drie tomaten ( gesneden)
– zout en peper naar smaak
– 5 kruidnagelen
– 6 aardappelen : in vieren delen en van tevoren in olie bakken
of de aardappelen mee laten sudderen ( wel pas aan het eind als
het vlees bijna zacht is)
– 1 tofu ( tahoe) : snijden en van tevoren bakken in olie

Bereiding:

1. Vlees sprenkelen met ketjap. Strooien met 1 theelepel nootmuskaat en peper.
Marineren.

2. In een braadpan boter laten smelten en fruit ui en knoflook.

3. Vlees toevoegen, tegelijkertijd ketjap en water.

4. Voeg de tomaat ( tomaten) en kruidnagels toe.

5. Laat het vlees nu gaar sudderen

6. Proef na een tijdje de saus: voeg naar smaak zout en peper toe

7. Aardappelen en tofu toevoegen

semoor a

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s