ALS JE VAN VARKENSVLEES HOUDT…BABI KETJAP!

babi ketjap 1 a

Babi ketjap ( varkensvlees in sojasaus) wordt vaak als bijgerecht geserveerd.
Met een groenten wokschotel is het ook heerlijk.
En gemakkelijk klaar te maken.
De keuze van het vlees hangt af van jouw eigen smaak.
Ik vind het ook lekker met twee soorten tegelijk ( spek en varkenspoulet)
In ieder geval elk soort varkensvlees kun je voor dit recept gebruiken. Van hamlappen, speklappen, varkenslappen tot varkenshaas.

WAT HEB JE ALLEMAAL NODIG?

babi ketjap 1

Ui en knoflook
Gember
Ketjap
2 theelepels Javaanse suiker ( of bruine basterdsuiker) : niet noodzakelijk.
Zout en peper
Varkensvlees. Gebruik je spek. Van tevoren in stukjes snijden.
Varkenspoulet kun je al in stukjes kopen.
babi ketjap 2

BEREIDING:
Snipper ui en knoflook
Verhit olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook.

babi ketjap 3

Voeg de gember toe.
Bak de blokjes vlees er, onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten bruin in.

babi ketjap 4

Ketjap toevoegen tegelijk met de Javaanse suiker.

babi ketjap 5

LEPEL MET JAVAANSE SUIKER:
babi ketjap 6

Even alles rond roeren.

Water toevoegen. Niet al te veel.

babi ketjap 7
Laat het geheel 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s