SPINAZIE OP Z’N INDONESISCH……SAYUR BAYAM/BENING

bayam 5

Wat heb je allemaal nodig?

bayam 1

– 500 gram spinazie

– 1 kleine blik maïs

– 1 ui

– 1 theelepel sambal oelek

– ½ bouillonblok

MOCO 8 Girl with balloon 1

KRUIDEN:

– ± 8 halve kemiri noten .Lijkt op een wat groot uitgevallen
hazelnoot.
In het Engels wordt de kemiri
candlenut genoemd, omdat de noot
veel olie bevat en kan
daardoor branden
– ½ theelepel trasi
– 3 salamblaadjes
– 1 temu kuntji ( ook wel Chinese gember en vingerwortel
genoemd, is een wortelkruid uit
de gemberfamilie)

 

Flipje weblog 2 b

Bereiding:

1. Voor het klaarmaken de spinazie uitzoeken,
verwelkte en gele bladeren verwijderen.

2. Spinazie goed wassen en laten uitlekken (vergiet).

3. De fijngesneden ui samen met de kemiri, en trassi fijn malen tot een egaal
papje. ( in een mixer)

bayam 2

bayam 3

Street Art Amsterdam weblog 5a Theo Thijssensschool

 

Voeg er de sambal aan toe.

4. Breng water in een middelgrote pan (voor de helft gevuld)
aan de kook, samen met de salamblaadjes en de temu kuntji.

5. Doe dan de fijngemalen kruiden ( het papje) in de pan.

bayam 4

6. Tenslotte wordt de spinazie in de pan gedaan.

7. Voeg zout en bouillon toe.

8. Het geheel even laten doorkoken

Opdienen met witte rijst, en gebakken tempeh.
Eventueel met pergedel panggang ( pergedel pan)

bayam 5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s