GEHAKTBALLETJES OP ZN INDISCH…DAT ZE LEKKER ZIJN DAT IS LOGISCH!

pergedel balletjes weblog 1

perkedel, pergedel, frikadel balletjes.
Of Indische gehakt/aardappel balletjes …
Tja wat maakt het ook uit hoe ze precies heten.
Goed. Indische gehaktballetjes dus.
Lekker als bijgerecht en lekker als snack.

pergedel balletjes collage a

WAT HEB JE ALLEMAAL NODIG?
gehakt
2 of 3 aardappelen
1 ei
2 teentjes knoflook
peper, zout en nootmuskaat.

BEREIDING:
Aardappelen in schil koken. Vervolgens schillen en pureren.
Puree mengen met gehakt.
pergedel balletjes 1

Pers de knoflook uit en mengen met gehakt/puree.
Zout, peper en nootmuskaat toevoegen.
Ei toevoegen. LET OP! Alleen het EIWIT
Kneed van het mengsel balletjes ter grootte van een pingpongbal.

pergedel balletjes 1a

Verhit olie ( olie moet echt heel heet zijn, anders spatten ze uit elkaar)
en frituur de balletjes goudbruin.
pergedel balletjes 2

pergedel balletjes 3

Zo kun je ze eten:
Witte rijst met ……rijstschotel met babi ketjap en pergedel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s