SAMBAL GORENG TELOR: HARDGEKOOKTE EIEREN IN EEN LICHT PITTIGE SAUS

sambal goreng telor weblog 1 a
sambal goreng telor weblog 15

Misschien ken je andere versies van dit gerecht.
Ja dat kan. Ik geef gewoon het recept zoals mijn moeder
vroeger maakte.
Vaak is het heel moeilijk een juist recept ( met precieze hoeveelheden) op te schrijven voor Indonesische gerechten, omdat ze op gevoel worden gemaakt. Ga gewoon op je gevoel en smaak af.

WAT HEB JE ALLEMAAL NODIG?

sambal goreng telor weblog c

Eieren, hardgekookt
laos
salam blaadjes
santen ( als santenblok verkrijgbaar) of dikke kokosmelk( 1 of 2 eetlepels)
ui
2 teentjes knoflook
2 rode Spaanse pepers
1 theelepel trasi
2 eetlepels sambal oelek

BEREIDING:
Kook de eieren hard, pel ze en laat ze afkoelen.
Ui , knoflook, trasi fijn stampen/malen ( met een vijzel bijvoorbeeld)
sambal goreng telor weblog 1sambal goreng telor weblog 2sambal goreng telor weblog 3

Voeg sambal oelek toe
sambal goreng telor weblog 6

sambal goreng telor weblog 7

sambal goreng telor weblog 8

Kruiden door elkaar roeren.
Fruit dit kruidenmengsel ineen pan met hete olie.
sambal goreng telor weblog 9

Salamblaadjes en laos toevoegen en meefruiten

sambal goreng telor weblog 10

Verdun de saus met een halve glas water.
Santen ( of kokosmelk) toevoegen.
sambal goreng telor weblog 12

Laat het nog ongeveer 2 minuten sudderen.
Giet de saus over de gehalveerde eieren en serveer

sambal goreng telor weblog 13

sambal goreng telor weblog 14

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s