KUE MANGKOK: GESTOOMDE INDONESISCHE CUPCAKES

kue mangkok weblog 1

kue mangkok weblog 7

Kue mangkok betekent cup/bakje koek/cake. Cake uit een cup, koek uit een bakje.

Wat heb je allemaal nodig?
Stoompan/ rijststomer
Bakvorm

INGREDIENTEN:
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram suiker
275 ml water met kokosmelk
Twee handenvol geraspte kokos
Twee zakjes vanillesuiker
zout
Kleurstoffen: voor een groene kleur pandanextract : te krijgen bij de toko
Voor een roze kleur rozenextract: te krijgen bij de toko
Voor een witte kleur: geen kleurextract gebruiken
Voor een bruine kleur: vervang gewone suiker door bruine basterdsuiker.

BEREIDING:

kue mangkok weblog 3

Zet het water op in de rijststomer met de deksel erop en breng het aan de kook.

Ondertussen: Roer alle ingrediënten door elkaar, behalve de kleurstoffen.

kue mangkok weblog 5

Blijf roeren tot je een dik en klonterig deeg hebt dat nog plakt.
Wil je met twee kleuren werken: halveer dan het deeg
Doe in het ene deeg de groene kleur en in het andere de roze kleur.

Voeg vervolgens zout en een paar druppels van de kleurstoffen toe.
Schep het deeg in de ingevette bakjes.

kue mangkok weblog 4

Plaats de bakjes in het vergietgedeelte van de rijsstomer.
Wikkel een schone theedoek om het deksel : HEEL BELANGRIJK!
kue mangkok weblog 6

Laat alles 40 minuten stomen.
BELANGRIJK:
Haal het deksel pas na die 40 minuten eraf.
Waarom?
Anders springen de cakejes niet als een bloem open.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s