EEN GERECHT MET KOUSEBAND UIT INDONESIE MIJN GEBOORTELAND: TUMIS KACANG PANJANG TEMPE.

tumis kacang panjang tempe weblog  1 a

Kacang ( katjang) panjang = kouseband
Tempé is een sojaproduct
weblog reactie kacang panjang

Wat heb je nodig voor dit gerecht?
1. Tempeh
2. Kouseband ( of sperziebonen)
3. Spaanse pepers
4. Salam en laos ( blad plus wortel)

tumis kacang panjang tempe weblog 2

5. Trasi
6. Ui en knoflook
tumis kacang panjang tempe weblog 6

7. Javaanse suiker ( gula jawa) of gewone suiker
8. Ketjap manis ( hoeft niet perse)

tumis kacang panjang tempe weblog 5

VOORBEREIDING:

tumis kacang panjang tempe weblog 4

tumis kacang panjang tempe weblog 3

1. Tempeh en kouseband snijden
2. Tempeh even in olie bakken

tumis kacang panjang tempe weblog 7

3. Ui, knoflook en Spaanse pepers in stukjes snijden

4. Ui, knoflook plus trasi ( 1 theelpele is voldoende) fijn maken
Je hebt nu een soort kruidenpasta

tumis kacang panjang tempe weblog 8

BEREIDING:
1. In een pan met olie de kruidenpasta fruiten

tumis kacang panjang tempe weblog 9

2. Toevoegen: salam plus laos
3. Vervolgens de Spaanse pepers
4. Het geheel even meefruiten
5. Doe nu de gesneden kouseband in de pan en voeg wat water bij
tumis kacang panjang tempe weblog 10

6. Voor de smaak: suiker, zout en eventueel ketjap

tumis kacang panjang tempe weblog 11 ( hier: Javaanse suiker/ Gula Jawa)

7. Voeg tenslotte de gesneden tempeh toe

tumis kacang panjang tempe weblog 12

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s