HETE KRIELTJES…..PITTIGE AARDAPPELEN KENTANG BLADO/BALADO

kentang balado weblog 1a

Gebakken en kruidige aardappeltjes

kentang balado weblog 1 f

Wat heb je allemaal nodig?
kentang balado weblog 1b

1. Krielaardappelen
2. Ui en knoflook
3. Salam en laos
4. Daun jeruk purut (limoenblad)
5. Spaanse pepers
6. Sereh ( citroengras)
7. Suiker, zout, peper en sambal oelek
8. tamarinde
BEREIDING:
1. aardappelen koken, vervolgens afkoelen

kentang balado weblog 2

2. aardappelen frituren
kentang balado weblog 3kentang balado weblog 3a

3. ui, knoflook en Spaanse pepers goed fijn maken ( kruidenpasta)

kentang balado weblog 1d

4. wok of pan met olie: kruidenpasta hierin fruiten
kentang blado 3

5. Voeg daun jeruk purut, laos, salam en sereh toe
6. Het geheel goed fruiten
7. Een theelepel tamarinde mengen met water en doe deze in de pan
kentang balado weblog 5

8. Toevoegen: suiker, zout, peper
9. Proef of het niet te zuur en te zoutig is
10. Eventueel nog wat suiker en sambal oelek toevoegen.

kentang balado weblog 4a

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s