HET IS EEN KUNST OM EEN KINDERBOEK TE SCHRIJVEN WAARIN KUNST EEN HOOFDROL SPEELT

Manon Berns weblog 1

Al sinds 2010 werkte schrijfster en kunstkenner MANON BERNS aan het idee van “BLOCKBUSTERSERIE.
Manon Berns heeft in de kunstwereld verschillende banen gehad. Zo maakte ze tentoonstellingen in musea gemaakt, heeft ze o.a. gewerkt voor een particuliere en bedrijfscollectie gewerkt , artikelen over kunst en cultuur geschreven, heeft ze haar eigen galerie gerund.
In 2015 debuteerde ze met “HET PICASSO MYSTERIE” ( deel 1 uit de Blockbusterserie)
Manon Berns: “In mijn Blockbusters-boeken probeer ik niet alleen een kunstenaar maar ook een stroming in de kunstgeschiedenis tot leven te brengen. Het schilderij “Les demoiselles d’Avignon” is Picasso’s eerste kubistische experiment en wordt gezien als het begin van de moderne kunst. Daarbij heeft het schilderij ook nog eens heel veel spannende aspecten: Afrikaanse vormen, blote vrouwen die je brutaal aankijken, mogelijke occulte invloeden. Met zijn enorme vernieuwingsdrift redenen genoeg om voor Picasso te kiezen.” ( bron interview Hebban)
Een spannend verhaal dat lekker wegleest en ondertussen kom je meer te weten over kunst in het algemeen en Picasso en het Kubisme in het bijzonder.
“Kunst opent immers nieuwe deuren en laat kinderen iets tastbaars, emotioneels en creatiefs zien. Dit maakt iets in kinderen los; zo krijgen ze meer creativiteit en weten ze beter wat kunst betekent.” Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen steeds onderzoeken en iets nieuws ontdekken….daarom zou ik dit boek onder de aandacht van kinderen en LEERKRACHTEN willen brengen…
Elk kind moet de kans krijgen om te genieten van kunst en cultuur of om er aan deel te nemen. De basisschoolleeftijd is de beste leeftijd is voor een eerste kennismaking met kunst.
Het idee om een spannend verhaal te schrijven waar op een leuke manier kunst in is verweven juich ik alleen maar toe….

Manon Berns weblog 2

Manon Berns boek 1

Manon Berns 16 oktober 2015

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s