BUBUR AYAM: RIJSTEPAP MET STUKJES KIP

bubur-ayam-weblog-1

cropped-japanse-tuin-weblog-2e-waterval.jpg

BENODIGDHEDEN:

 

bubur-ayam-weblog-3bubur-ayam-weblog-2

Surinaams rijst

Kip ( ik gebruik het liefst kippendijtjes)

Bouillonblok ( kip)

Water

Selderij

Gebakken uitjes

Cakwe

Tongcai

Ketjap asin ( gezouten ketjap

 

Bali mei 2015 a

 

BEREIDING:

Zet de kip ( in een pan) op het water en trek daarvan een bouillon ( eventueel met een bouillonblokje erbij).

bubur-ayam-weblog-6-bouillon-1

Haal de kip uit de bouillon en snij de kippendijtjes in stukjes.

Was de rijst totdat het water helder is.

Breng de rijst in een pan met water aan de kook onder voortdurend roeren. Voeg tussendoor het bouillonwater.

bubur-ayam-weblog-5

Als de rijst papperig begint te worden doe dan d stukjes kip erbij en roer alles door elkaar.

Banksy weblog 37

Bubur opdienen en serveren met ( zie foto) :

 bubur-ayam-weblog-7

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s