PASTEI/PASTEL TUTUP, EEN INDISCHE OVENSCHOTEL MET MUIZENOORTJES

pastel-tutup-weblog-eind-resultaat

givenchy-weblog-2

Wat is eigenlijk pastei/pastel tutup?

Een aardappelovenschotel gevuld met gehakt, wortelen, erwten, ei…

Wat zo bijzonder maakt aan dit gerecht zijn de volgende ingrediënten:

jamur kuping ( “muizenoortjes” =Chinese champignons)

sedap malam (witte nachtlelie in gedroogde vorm )

sooen (transparante Chinese vermicelli)

cropped-nieuwe-kerk-amsterdam-weblog-12-marilyn-monroe-1.jpg

Benodigdheden :

pastel-tutup-weblog-1

pastel-tutup-weblog-4 pastel-tutup-weblog-3-sedap-malam-1

mondriaanhuis-weblog-11

pastel-tutup-weblog-2

 

–        Halve kilo half om half gehakt

–        1 gesnipperde ui

–        2 teentjes knoflook

–        4 gekookte harde eieren

–        1 glazen pot (middelmaat) wortelen/erwten

–        So-oen

–        Handvol Bunga sedap malam (gedroogde leliebloemen)

–        Handvol jamur kuping (gedroogde judasoren ,zwarte Chinese paddestoel)

–        Ketjap

–        Aardappelen voor aardappelpuree

–        Paneermeel

Bereiding:

Aardappelen koken en aardappelpuree maken met boter, melk, peper, zout en nootmuskaat

 

pastel-tutup-weblog-7

Eieren koken:

pastel-tutup-weblog-6-eieren

 

Leliebloemen, paddenstoelen en so-oen in aparte kommetjes met goed warm water laten inweken.

pastel-tutup-weblog-5-sedap-malam-en-jamur-kuping

Afgieten en leliebloemen en paddenstoelen wat kleiner snijden.

De leliebloemen : het uiteinde het harde stukje afsnijden

Gehakt rul bakken met gesnipperde ui en teentjes knoflook.

pastel-tutup-weblog-8-gehakt-1

 

Dan uitgelekte wortelen en erwten erbij.

pastel-tutup-weblog-9-pastel-tutup-weblog-vulling-in-stappen

Wortelen in de pan met spatel doormiddel hakken.

Vervolgens de leliebloemen, paddenstoelen uitgelekte so-oen toevoegen.

Tenslotte ketjap naar smaak .

pastel-tutup-weblog-10

 

Gehaktmengsel in ovenschotel doen, daarop in schijfjes gesneden hardgekookte eieren.

pastel-tutup-weblog-11-vulling-2

 

Afdekken met de aardappelpuree.

pastel-tutup-weblog-12

Op aardappelpuree paneermeel strooien en daarop stukjes boter.

Doe de schaal in de oven en wachten totdat er een bruin korstje op zit.

pastel-tutup-weblog-eind-resultaat

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s