KUE CANTIK MANIS: EEN ZOETE LEKKERNIJ MET EEN LIEFLIJKE NAAM

 

kue-cantik-manis-weblog-1

BENODIGDHEDEN

kersen-2016

 

kue-cantik-manis-weblog-2

Een zakje/halve zakje Biji Delima (Tapiocastengel).

kokosmelk

1 pakje hungkwe meel

1 theelepel zout

2 pandanblaadjes

water

tefaf-makes-my-heart-beat

vanillesuiker

een kopje suiker

2 pandanbladeren

Voorbereiding 1:

De biji delima / tapiocastengels een dag in een bakje met water inweken

kue-cantik-manis-weblog-3

Voorbereiding 2:

De biji delima / tapiocastengels koken in een pan met water

Voorbereiding 3:

In een pan met pan de pandanbladeren even koken

kue-cantik-manis-weblog-4

borobudur-collage-1

Voorbereiding 3:

kue-cantik-manis-weblog-5

kue-cantik-manis-weblog-6

welkom aug 2016 Zandvoort

kue-cantik-manis-weblog-7

Het meel mengen met water, suiker en kokosmelk tot een mooie egale mengsel.

Vervolgens zout toevoegen.

BEREIDING:

kue-cantik-manis-weblog-8

Het mengsel in een pan koken ( voeg tevens het water plus de pandanbladeren aan toe)

 

coca-cola

en blijf steeds roeren totdat het een gladde , glanzende dikke pap wordt.

De pandanbladeren kunnen in de tussentijd verwijderd worden.

Goed roeren over de bodem ( om het aankoeken te voorkomen).

Beatles museum weblog 20

Na een tijdje ontstaat er een dikke pap/ pudding.

Voeg de biji delima toe en roer dit alles goed door elkaar

Ten slotte het geheel overgieten in een schaal.

kue-cantik-manis-weblog-9

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s