URAP: GEKRUIDE GROENTENGERECHT MET GERASPTE KOKOS

urap-weblog-1-20-nov-2016-a

Beetgare gekookte groenten op smaak gebracht met kruidige geraspte kokos

Benodigdheden:

urap-weblog-2-ingredienten-1

– Sperziebonen

– Taugé

– Kentjoer/ Kencur ( van tevoren dun schillen)

– Kokos

– Spaanse Pepers

– Ui

Bereiding:

  1. Kokos Stomen

urap-weblog-3

  1. Ui, Spaanse peper en kentjoer fijn malen

( kruidenmengsel)

urap-weblog-5

  1. Kruidenmensgel fruiten in olie

urap-weblog-6

  1. Kokos mengen met kruidenmengsel

urap-weblog-7

  1. Sperziebonen in water blancheren/koken

urap-weblog-4

  1. Taugé kort onderdompelen in kokend water

 

  1. Tenslotte doe de groenten in een schaal en roer de kokos door de groenten heen

urap-weblog-8

“Kencur /kentjoer is lid van de gemberfamilie en ook de wortels van deze plant worden als keukenkruid gebruikt. In Indonesië wordt het jonge blad van sommige kencur soorten ook als groente bereid

Het lijkt ook een beetje op gemberwortel, maar is veel kleiner, de buitenkant bruiner en de binnenkant witter.”

urap-weblog-9

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s