NY SIOK KROEPOEK : TONGSTRELEND!

Kroepoek komt oorspronkelijk uit de Indonesische keuken. In Indonesië kent men wel tientallen of honderdtallen soorten kroepoek.

De meest bekende kroepoek die hier in Nederland gegeten wordt is de garnalen kroepoek.

De hoofdbestanddelen van kroepoek zijn:

Tapiomeel ( een soort bindmiddel) en garnalen of vis.

Mijn favoriete kroepoek, waar mij het water van in de mond loopt:

Kroepoek van Ny Siok. Vooral de garnalenkroepoek. Deze komt uit het plaatsje Sidoarjo ( tussen Malang en Surabaya) . Hele dure kroepoek!

 

Het merk Nyonya Siok is al bekend vanaf 1935

 

Kroepoek wordt vaak ook “rauw” verkocht, wat inhoudt, dat je de kroepoek zelf moet frituren/bakken.

Onderweg van Malang naar Surabaya, op donderdag 9 november 2017, bezocht ik de winkel van Ny. Siok in het plaatsje SIDOARJO

Sidoarjo staat bekend als de garnalenstad vanwege de vele garnalenvissers en garnalenkwekerijen. Het is ook de plaats waar kroepoek gemaakt van garnalen is uitgevonden.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s