NY SIOK KROEPOEK : TONGSTRELEND!

Kroepoek komt oorspronkelijk uit de Indonesische keuken. In Indonesië kent men wel tientallen of honderdtallen soorten kroepoek.

De meest bekende kroepoek die hier in Nederland gegeten wordt is de garnalen kroepoek.

De hoofdbestanddelen van kroepoek zijn:

Tapiomeel ( een soort bindmiddel) en garnalen of vis.

Mijn favoriete kroepoek, waar mij het water van in de mond loopt:

Kroepoek van Ny Siok. Vooral de garnalenkroepoek. Deze komt uit het plaatsje Sidoarjo ( tussen Malang en Surabaya) . Hele dure kroepoek!

 

Het merk Nyonya Siok is al bekend vanaf 1935

 

Kroepoek wordt vaak ook “rauw” verkocht, wat inhoudt, dat je de kroepoek zelf moet frituren/bakken.

Onderweg van Malang naar Surabaya, op donderdag 9 november 2017, bezocht ik de winkel van Ny. Siok in het plaatsje SIDOARJO

Sidoarjo staat bekend als de garnalenstad vanwege de vele garnalenvissers en garnalenkwekerijen. Het is ook de plaats waar kroepoek gemaakt van garnalen is uitgevonden.

 

4 gedachten over “NY SIOK KROEPOEK : TONGSTRELEND!

  1. Kan die al jaren niet meer krijgen in zoetermeer. Volgens sommigen mag die niet meer ingevoerd worden vanwege een garnalenvirus. Lijkt me sterk zal wel te duur zijn voor hier. Wel de beste die ik ooit gegeten heb. Weet iemand of die kroepoek toch nig in nl te koop is?

Geef een reactie op ronald sim Reactie annuleren