BOGOR: MUSEUM KEPRESIDENAN BALAI KIRTI: HET PRESIDENTIELE MUSEUM VAN DE REPUBLIEK INDONESIE

 

Het presidentiële museum van de Republiek Indonesië is gebouwd als een eerbetoon aan de presidenten van Indonesië. Het museum bevindt zich in het gebied van het presidentiële paleis Bogor (aan de linkerkant van het paleis van het paleis) .

 

 

Het museum werd op 18 oktober 2014 ingehuldigd door president Soesilo Bambang Yudhoyono en sinds 10 november 2014 geopend voor het publiek.

Het museum ligt in het centrum van Bogor

Aan de voorzijde van dit museum staat een inscriptie ( op een grote steen) met de zin “Elke president wil het beste doen voor de natie en het land.”

 

Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen. Op de eerste verdieping bevindt zich de National Gallery, die de geschiedenis van de Indonesische natie presenteert.  Voor de ingang staat een bronzen standbeeld van een Garuda-vogel met symbolen van Pancasila op zijn borst. Wat kun je verder op deze verdieping vinden/zien? De geschriften van de proclamatie, Pancasila, de preambule van de grondwet van 1945 , het nationale hymne Indonesië Raya.

Op deze verdieping bevinden zich ook zes standbeelden van de voormalige presidenten met hun kenmerkende stijl ( houding) als president.

De zes presidenten van links naar rechts: Soekarno, Soeharto, BJ Habibie, Abdurrahman Wahid, Megawati Soekarnoputri en Susilo Bambang Yudhoyono.

Soekarno die graag zijn hand opsteekt tijdens de toespraak en Megawati Soekarnoputri die haar handen klemt ( “Merdeka !”)

In de presidentiële galerij op de tweede verdieping zijn er zes zalen met de zes presidenten van Indonesie , waarvan er twee zijn uitgerust met een kleine audiovisuele ruimte. Elke zaal toont enkele bezittingen van de president zoals foto’s, kleding,  kunstvoorwerpen, notities en andere gedenkwaardige items van de zes presidenten van de Republiek Indonesië. Elke ruimte heeft citaten van elke president.

Bezoekers mogen geen foto’s maken in de presidentiële galerijkamer.

Voordat je deze galerij betreedt kun je nog een leuke foto maken van het presidentieel podium ( zoals die wordt gebruikt bij de inhuldiging van een nieuwe president) met op de achtergrond de reliëfstekst van de presidentiële eed.

Op de tweede verdieping is er ook een bibliotheek die is aangewezen voor de president van de Republiek Indonesië. In deze presidentiële bibliotheek is er een speciale ruimte die wordt gebruikt als de leeszaal van de president tijdens een bezoek aan Kirti Hall.  De verzameling n boeken in de bibliotheek is verdeeld in o.a. boeken over de president van Indonesië, boeken geschreven door de president van Indonesië .

Ik bezocht dit museum op vrijdag 17 november 2017.

Dit bezoek werd geregeld door Ferry in samenwerking met de heer Endang Sumitra , Kepala Sub-Bidang Kerumahtanggaan dan Protokoler Istana Bogor ( Hoofd van de Facilitaire Dienst en Protocollen van het Paleis in Bogor) .

Na een officiële ontvangst in het kantoor van de heer Endang Sumitra werden wij door hem op een voortreffelijke wijze rondgeleid door het museum.

Terima kasih bapak Endang Sumitra, terima kasih Ferry.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s